Här är recept
Vaniljfrosting med en skvätt röd karamellfärg
200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt grädde och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting. Vill du ha en krämigare frosting, tillsätt mer vätska. Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa dina cupakes direkt och dekorera med t ex strössel.
Chokladcupcakes
30 mini eller 15 normala
1 dl kakao
1 dl varmt vatten
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
3/4 dl grädde
Rör ihop kakaon i det varma vattnet. Blanda mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en annan skål. Visa ihop smöret och sockret. Rör kraftigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa smeten slät. Blanda i kakaosmeten och rör till en jämn smet. Blanda sedan i, växelvis, mjölblandningen och grädden. Fyll cupcakesformar som du ställt i muffinsplåtar, fyll dom till 2/3. Grädda i mitten av ugnen, i 175 grader, i 12-18 minuter, beroende på storlek.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriiiiiiiv ;) Blir så glad hahahaha