Translate

lördag 31 mars 2012

Innan tuppafan...

En tidig lördagsmorgon sitter man här hahaah.. Det är väl konstigt att kroppen kan ställa om sig så här, jag menar, förr ville jag sova läääänge men nu vaknar jag av mig själv mellan 5-6 tiden.. Börjar med att jag är kissenödig som attans sen kan jag inte somna om igen, pigg som en lärka :)
Ajja det är rätt skönt att sitta och ta det lugnt innan dagen börjar så jag klagar inte, plus att det är ju bra att kroppen vänjer sig vid mindre sömn, för det är precis det som väntar..
När lillan kommer så ska jag vara glad om hon vill ens sova 3 timmar åt gången på natten.. Då blir det, mata henne, sova i ca 3 timmar, hon kommer vakna, byta blöjan och mata, sova igen osv... Men det har jag aldrig tyckt var jobbigt, det som var tufft med pojkarna var att dom ville aldrig somna på kvällen, jag kunde gå i timmar med dom, trösta och lugna.. För att dom sen skulle däcka av utmattning runt tolv på natten, ibland senare.. Undrar hur tösen kommer bli...
Jag minns hur jag själv kunde gå och gråta av utmattning för man kände hur tålamodet rann ur en men ändå lyckades man hålla kvar...
Det är inte lätt alltid...
När man väntade Sigge så trodde man ju inte alls att det skulle bli en massa skrikande och missnöje, jag menar hur missnöjd kan en bebis vara? Men det fick jag se med egna ögon.. Jag minns alla rosa moln alla snacka om, men var fasiken var mina rosa moln? Jag såg inte ett ändå... Jag hade en unge som skulle äta hela tiden och hängde mig i tutten varje sekund han fick chansen hahaha... Men mina rosa moln dom kom, en efter en.. Jag är så tacksam för mina sötnosar och jag vet att allt det tuffa som kommer är ofta en fas som går över, dock kan det vara tufft innan den gjort de, men det blir bättre :)
Det ända jag känner denna gången är att jag vill verkligen njuta av den lilla bebistiden, njuta som jag typ aldrig fick när pojkarna var spädisar, jag hoppas på en liten kicka som diggar att vara spädis :)
Detta är ju sista gången, det blir inte fler barn för oss sen, vi är färdiga..
Som min man säger; Man avlar inte på hund som har kassa höfter HAHAHAHA.... Nä jag känner mig helt klart nöjd med familjen vi har skapat oss..

Nu har även känslan att få tillbaka sin kroppsaknaden kommit... Jag vill börja träna, jag vill bli fit igen.. Men men DET kommer det med ;)

torsdag 29 mars 2012

Chokladcupcakes med vaniljfrosting

Ja då har jag LYCKATS !!! Jag har gjort nog dom godaste CUPCAKEs EVER.... Jag gjorde en vanlijfrosting med chokladmuffins.. ehhh tokigt gott och lätt o göra
Här är recept

         Vaniljfrosting med en skvätt röd karamellfärg
200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker

Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt grädde och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting. Vill du ha en krämigare frosting, tillsätt mer vätska. Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa dina cupakes direkt och dekorera med t ex strössel.

Chokladcupcakes

30 mini eller 15 normala

1 dl kakao
1 dl varmt vatten
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
3/4 dl grädde

Rör ihop kakaon i det varma vattnet. Blanda mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en annan skål. Visa ihop smöret och sockret. Rör kraftigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa smeten slät. Blanda i kakaosmeten och rör till en jämn smet. Blanda sedan i, växelvis, mjölblandningen och grädden. Fyll cupcakesformar som du ställt i muffinsplåtar, fyll dom till 2/3. Grädda i mitten av ugnen, i 175 grader, i 12-18 minuter, beroende på storlek.
 

Pumps

Ohh ja igår satt jag o titta på lite kläder och ja man länkar sig vidare och trillar in på skor, jag ÄLSKAR skor... Och så såg jag dessa ljuvliga skorna, eller HUR är dom snygga.. Vet dock inte vilken av dom jag ska välja.. Jag kommer ju INTE kunna gå i dom nu eller till sommaren men efter graviditeten så kan jag trippa runt i underbarheter igen <3 
Vilka tycker ni är snyggast?


                                                                

v.24

Då var man hos läkaren igår och jag har blivit sjukskriven.. Dock ska jag jobba 25% av min tjänst så det blir ca 6-7 timmar i veckan hahaha, ska läkaren igen den 11 för o se hur det har gått..
Idag går jag in i vecka 24, och jag tycker tiden har känts såååå sakta dom senaste veckorna, och jag hoppas det tickar på lite nu faktiskt.... Lillan är en lugn bebis änsålänge, hon buffar runt och har sina perioder på dygnet men hon är inte alls som pojkarna var, dom var hejvilda i magen, men hon är lugnare, och denna gången har jag ju moderkakan i bakvägg så jag borde känna henne mer men som sagt hon buffar på sen pausar hon, någon runda på förmiddag eftermiddag och kväll, där mellan tar hon det lugnt o slappar hehe....

Enligt denna beskrivning ska sf måttet vara några cm över naveln men det är det inte, sfmåttet har legat samma nu flera veckor, ca 20-22 cm upp...

vecka 24

Bebisen:
Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

tisdag 27 mars 2012

Fel dag men rätt tid

Jo men tjena.. Är jag snurrig i skallen eller.. Idag gick jag till barnmorskan för jag skulle träffa läkaren, TRODDE JAG... Medans jag satt där och vänta så slog det mig att jag har ju inte fått ett sms om att jag hade tid idag, så jag var ju tvungen o fråga och mycket riktigt, det var IMORGON jag skulle vara där klockan 09 hahaha jag var helt inställd på att det var idag jag skulle vara där, ajja det var bara att tralla hemåt igen... Så IMORGON ska jag träffa läkaren....
Igårkväll hade lillan gymnastik i magen på mig, nu börjar det kännas riktigt ordentligt, men känner riktigt hur hon drar sina kroppsdelar mot magen.. Så himla mysigt.. När hon hade hållt på ett tag så blev det lugnt och helt plötsligt kände jag en ISANDE känsla, nästan som ett isande drag längs med vänstersidan om livmodern.. Det gjorde ont.. Har aldrig känt det så förr, en konstig och underlig känsla, lyckligtvis gick det över och jag puttade lite på lillan för jag blev lite orolig och då puttar hon tillbaka <3 Puuhh...


måndag 26 mars 2012

Då sitter man här en tiiidig måndagsmorgon, Alexander vaknade kl 04 och var ledsen så jag gick in och tog han till oss, sen in o kissa, gick o la mig igen men kunde inte somna om, så nu har jag suttit här sen dess typ, jag vet vad som väntar, det var samma när jag var gravid med pojkarna :/ Så det kommer vara så här 4 månader till hahaha, tokigt...

söndag 25 mars 2012

Chokladcupakes

Jag har fått tillbaka mitt dille på att baka, hahaha söta saker :) Så idag hittade jag ett recept på fasiken dom godaste cupecakes jag någonsin har ätit, dock ser dom inte så aptitliga ut eftersom jag inte har en sprits hemma haha, så det ser ut som en hundskit JAG VET, men dom var goda iallafall, så det blir att pallra sig iväg och handla en spritser så man kan göra dom ser lite aptitligare ut :)


Smillas

Ja det blev lite bebisshopping i fredagas :) Jag kan ju inte låta bli :) Alla säger att det ska bli så kul o handla flickkläder så jag vågar ju knappt köpa ngt, så jag lägger upp söööööta bilder på det jag handlar så ser ni vad jag har :) Detta är köpt på Lindex :) Var en snabbis på H&M igår och ja där var ju en massa söta.. Men jag får hållas lite till :) Vi har ju nästan inga bebiskläder kvar sen pojkarna så jag måste ju handla hem en massa innan hon kommer men det gör jag ju mer än gärna hahaha

fredag 23 mars 2012

Sjukgymnasten

Ja då har man gjort om bloggen lite :) Tyckte denna passa sig :) Hade glömt hur kul det är att göra blogg, nu ska jag bara se om jag fortfarande kan göra snygga headers hehe, så det kommer sen :)
Idag har jag varit hos sjukgymnasten och jag har fått ett nytt foglossningsbälte, detta satt lite skönare nu ska vi bara se så det hjälper, det kostar hela 300 spänn men jag ska få prova över helgen så nu hoppas jag på det bästa... Frågade henne om oddsen om det kan bli bättre eller sämre och ja oddsen är dåliga för att det ska bli bättre men har jag tur så underlättar bältet iallafall ngt...

Magen vecka 23

Lillans kläder <3

Jag i vecka 23


                                                               

torsdag 22 mars 2012

Ja då har jag varit en snabbis hos barnmorskan idag och lämnat urinodling, häromdagen så fick jag förvärkar och  sammandragningar, jag blev lite orolig att jag fått de redan så jag ringde, hon trodde inte det var ngt men hon ville kolla för säkerthetsskull så det inte är en urinvägsinfektion jag har, det kan yttra sig så på gravida....
Så idag passa jag på att säga till om min foglossning som blivit värre, jag har varit ledig en veckas tid från jobbet men det har kommit ändå, så igår när jag var på jobb så efter ett par timmar hade jag skitont i fogarna, blygdbenet och i ja hela höften...
Så jag gick (tog bussen)hem då jag inte var så stor nytta.. Kunde ju knappt gå.. Det känns som hela höften stelnar när man går, så man vaggar fram med små steg, jag ser ut som en pingvin med akut skitbehov hahahaha....
Har svårt att böja mig framåt och lyft gör det tusen gånger värre... På tisdag ska jag få träffa en läkare och se vad dom säger.... Har även kontaktat sjukgymnasten igen för mer hjälp....
 jag önskar verkligen ingen att ha så ont så man känner sig såhär... Jag kan knappt lyfta mina barn längre, sätta sig på golvet är ett projekt i sig, eller att komma upp igen.. Ajja nu hoppas jag att det inte blir värre iallafall men jag anar att det kommer bli det... Jag som bara ville njuta av denna graviditet.. Såg en tjej hos barnmorskan som var runt vecka 30 och hon såg så lätt ut, hon gick som ingenting, och där satt jag som en strandsatt pingvin ala flodhäst... Avis...


onsdag 21 mars 2012

Ont

Ja då har man fått gå hem ifrån jobbet idag för jag har sjuhelvetes ont i mina fogar... Jag har haft det värre nu sen en vecka men idag tog det stryck som fasiken i dom.. Jag kan ju knappt lyfta ngt förrän det stramar, svider och hugger i höfterna och det känns som mitt blygdben ska dela sig... Jag vill inte ha det så här alla veckor som är kvar av graviditeten, känns så tungt att man kanske ska behöva bli sjukskriven, jag menar hur lång är inte tiden då?!!!Väntan på det underbaraste är redan innan en lång 9 månaders väntan, ska man nu behöva gå hemma och vänta också?
Igår så fick jag mina första förvärkar, de höll i sig som kraftig mensvärk lääääänge, kändes inte alls bra, så idag ringde jag bm som ville jag skulle komma och lämna urinodling så man kan utesluta urinvägsinfektion... Så nu får vi se vad denna graviditet har mer och erbjuda, jag vet att det finaste kommer i slutet iallafall <3

söndag 18 mars 2012

Puttar därinne :)

Tittar man noga till höger om naveln så ser man lite lite hur hon puttar därinne, men ser det mellan 40-50 sekunder in i videon :) Dock väldigt lite än men jag tycker det är kul o följa så här var en från vecka 21+3 sen kommer det fler sen när hon gör lite mer ifrån sig :)









Känslosam vecka

Hej hopp... Söndag idag ja, och jag har varit ledig från jobb sen i onsdags tror jag, nästa gång på jobb blir på onsdag :) :... det har varit en känslosam ledighet, först begravning där tårar flöda från mig och andra, kunde inte ens säga adjö vid kistan för jag vet att jag hade brutit ihop... Men jag vet att du vakar över oss och jag vet att du hörde mig ändå farfar <3. Sen i lördags så fyllde min mor 60 bast den lilla tantan :) vi hade fixat en surprisefest för henne och jag trodde hon skulle tuppa av så glad hon blev :) en massa släkt, familj och vänner kom :) tack till er alla :) ungarna hade skitkul och vi var helnöjda med alla trevliga människor :) dock har graviditetskrämpor börjat ge sig till känna ordentligt och mina fogar svider satan, nu är det svårt att komma upp från golvet, böja sig fram osv.. Plus att sammandragningar kommer nästan varje gång jag reser mig osv... Men det är ju såhär det ska vara :) sparkar känner jag tydligt men dock så vaggar hon fortfarande rätt mycket i magen än så jag känner inte så mycket när jag är i rörelse men så fort jag vilar så går lillan igång i magen, man ser hur magen går i vågor :) är nu i vecka 21+3 nä nu ska jag ner till familjen o ha söndagsmys.. Pusspuss

fredag 16 mars 2012

Tung och sorglig dag

Det känns tungt idag.. Idag ska min älskade farfar begravas... Ända sen han gick bort så har det känts tungt över bröstet men man har ändå bearbetat sorgen lite, men idag kommer allt rivas upp igen.. Jag vet om att mina tårar kommer falla som ett vattenfall, känner det redan nu.. Det blir liksom defenetivt att man aldrig mer kommer se han, man kommer aldrig mer få prata med han, skämta med han osv.. Han är borta och kommer aldrig igen... En dag som denna är dagar man fasar för.. Man vet att man kommer förlora nära och kära, det tillhör ju livets resa, ett avslut. Men det gör ont när man förlorar någon man älskar.
Men min lilla tös i magen kommer alltid påminna mig om farfar, han visste att det var en flicka denna gången och på så sätt kommer han ALLTID vara med mig <3



Älskar dig farfar <3


söndag 11 mars 2012

Omg.: nu när jag skulle lägga upp en bild på bebis agent så passa jag på att bläddra igenom lite magen bilder och där dök min föregravid mage upp, här kommer lite samlade bilder på magen genom dessa 21 veckor... Den andra bilden är jag nog i v6-7 och jag tyckte det syntes jättemycket haha

Lillan i magen, vecka 21

Här växer lilla magen :) nu i vecka 21 :) lilla stumpan...

torsdag 8 mars 2012

Funderingar

Sitter här med tårar i ögonen... Tänker över allt som hänt mig i livet, alla olyckor och alla lyckor... Både gläjdetårar och sorgetårar...
Jag är så otroligt tacksam över alla goda saker som hänt mig i livet... Saker som jag har fått kämpa för, och därför känns dom ännu mer uppskattat... Men jag har även fått kämpa mig igenom olika saker som varit dåliga... Jag har fått uppleva otrohet och lögner, jag har fått uppleva förlusten av människor som jag älskar... Jag har fått se saker som ingen borde få uppleva.. Jag har fått uppleva rädslor, frustrationer med mera.....
Men alla dessa sakerna har gjort mig så mycket starkare som person. Jag är mänsklig och jag är inte osårbar men jag har fått lära mig att inte ta skit, jag har fått lära mig att stå på egna ben och jag har fått lära mig hur man hanterar saker tillsammans, eller själv....
Saker händer av en anledning många gånger men vissa saker får folk uppleva som jag tycker att INGEN borde få...




Lite tankar bara denna torsdagsmorgon... Jag är glad och tacksam för allt jag har i livet... Och jag är tacksam för allt jag har fått erfara...

tisdag 6 mars 2012

Vår lilla Smilla Emma Jolie

Ja då har vi varit på Ultraljud :D och det är en liten välskapt flicka som sparkar runt i magen på mig... Så fiiin... Och så kul detta är.. Jag blev så lycklig när vi fick se vårt lilla hjärta, hon låg så stilla och fint när vi titta på henne... Beräknad förlossning blev flyttat, från den 31 juli till den 26 juli, skönt det var på det hållet :) Sen fick vi reda på att jag har moderkakan i bakvägg, alltså mot min rygg, förmodligen därför jag känner henne så himla tydligt... Namn är redan klart :) Hon kommer heta Smilla Emma Jolie... Ja efter att man har bollat med namn i två tidigare graviditeter så har ju flicknamn varit ganska lätt :)
Min syster Jane ska vara gudmor och hon ska även få vara med på förlossningen :)
Sigge han var så stolt och han är så stolt att han ska få en lillasyster, han berättar det för dom som frågar och han ser så glad ut min prins...
Här är vår lilla prinsessa
För er som har lite svårt o se så ligger hon här så ni ser henne i profil, kroppen ligger mot vänster, hennes lilla söta näsa i vädret <3



Vi har även beställt en vagn och jag hoppas dom har den på lager, här är den Snygg va ;)